4 Aralık 2020 Cuma

Hattat Nihat Kağnıcı

Hattat Nihat Kağnıcı, 1979 Yılı Konya doğumludur.  İlk, orta ve lise tahsilini Konya’da tamamladı. Lisans öğrenimini 2004 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Mali Müşavir olarak 2006-2018 yılları arasında özel sektörde çalıştı. 2020 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde Yüksek Lisansını Tamamladı. Halen Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde misafir öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 Sanat hayatına 2004 yılında başladı. Abdurrahman Depeler ve Mustafa Parıldar’dan Rika ve Sülüs Meşk etti. 2005 yılından itibaren Dr. Öğr. Üyesi. Hüseyin Öksüz Bey’den Sülüs, nesih, Talik yazıları meşk ederek 2012 yılında  Sülüs-Nesih, 2017 yılında Talik icazetini aldı. Konya ve Ankara’da bulunan özel Hüsn-ü hat kurslarında hocalık yapmaktadır.    

 2013 yılında düzenlenen Kültür Bakanlığı Devlet Türk Süsleme Yarışmasında Sergileme, 2015 yılında düzenlenen yarışmada ise başarı Ödülü almıştır. 2016 yılında Düzenlenen IRCICA Milletler Arası Hüsnü Hat Müsabakasında Celi Sülüs Dalında Teşvik ödülü, 2017 Yılı Karesi Belediyesi Geleneksel El Sanatları yarışmasında Birincilik Ödülü almıştır.

 



 

14 Kasım 2020 Cumartesi

Hattat Mir Remzi(?)

Hattata ait bir eserin fotoğrafını 2020 senesinde Anadolu Antik Hasan Bey kardeşimiz göndererek bu hattatın kayıtlara geçmesine vesile oldu. Hattatla ilgili henüz bilgi bulamadık. Levhanın sağ tarafında Seyyid Ali 1204 tarihi yazmaktadır. Mustafa Üzel




 

8 Ekim 2020 Perşembe

Hattat Seyyid Mehmed Fahri Efendi


 Hattat Seyyid Mehmed Fahri Efendinin 2020 yılında icazetinin fotoğrafını Dilanur Hanım gönderdi. Hakkında ne yazık ki bilgi bulamadım.Mustafa Üzel

 



20 Ağustos 2020 Perşembe

Hattat Semih Akıncı

Hattat Semih AKINCI: 15 Ocak 1992 yılında Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde doğdu.İlk, orta ve lise öğreniminden sonra Açıköğretim Fakültesi'nde Kamu Yönetimi bölümünü okurken Hüsn-i Hat sanatına merak sardı ve Hattat Özgür Çetintaş ile 2012 yılında meşke başladı. Hocasının şehirdışında bir üniversiteye atamasından sonra Hattat Kadir Sakoğlu ile meşklere devam etti ve 2018 yılında icazet almaya hak kazandı. Çeşitli karma sergilere katıldı.Ankara Etimesgut'taki özel atölyesinde öğrencilerine ders vermekte ve şahsi  çalışmalarını sürdürmektedir. 

İletişim: 0553 505 13 25, 

e-mail: aknczdsmh@hotmail.com

 








 

11 Haziran 2020 Perşembe

Hattat Mahmut el-Rahmi, Rizevi

Hattat Mahmud el-Rahmi Efendi'den, sosyal medyada Yılmaz Antik tarafından yayınlanan fotoğrafları sayesinde haberimiz oldu. Allah razı olsun sayesinde bu kayıp hattatımızın daha ruhu şaad oldu. Hasan Zühdi (Erzurumlu Hasan Zühdi olma ihtimali vardır) efendinin şakirdanı olan Rize'li hattatın hicri 1258'de tamamladığı Kur'an-ı Kerim'in ketebesi aşağıdadır.


1 Mayıs 2020 Cuma

Hattat Hatibzâde Seyyid Hafız Muhammet Raşid, Kütahyevi

Hatt Hatibzade Seyyid Hafız Mehmet Raşit efendiden, 2020 senesinde değerli Hattat Prof.Dr.Bilal Sezer hocamız sayesinde haberimiz oldu. Kütahya'da gördüğü bir eserde adına rastladığı bu hattata ait fotoğrafları göndererek ruhunu şaad etti.Sağolsun

Fotoğraftaki bilgilerden Kütahyalı olduğunu öğrendiğimiz hattatın h27 Zilkade 1281/ m1864 yılında tamam ettiği bir Kur'an-ı Kerim'den ancak 19.yüzyıla ait bir hattat olduğunu tesbit edebildik.

Mustafa Üzel






2 Nisan 2020 Perşembe

Hattat Süleyman Edib (?) Efendi

Hattat Süleyman ? Efendi'den 2020 yılında sayın Serhat Başar'ın Karaca Ahmet Kabristanında görerek fotoğrafını sosyal medyada paylaşmasıyla haberimiz oldu.
Sağolsun, kabir taşının tercümesinide paylaşmıştı.


"Enderun-ı Hümayunda hırka-i Şerif hademeliğinden mahreç el-hac hattat Süleyman Edib(?) efendi 1274"

Ansiklopedide kayıtlı olan, hattat Süleyman Ratib Efendi olma ihtimali vardır.

28 Ocak 2020 Salı

Hattat Hüsnü / Hüsni Efendi,İzmiri

Hattat Hüsnü Efendi'nin adına bir Urla gezisi esnasında rastladım. Çarşı çeşmesi ya da mermerli çeşme olarak geçen bir çeşmenin iki tarafındaki yazıları yazan hattattır. Kitabenin tarihi 1923 olduğuna göre bu yıllarda yaşamış olan bu değerli hattat hakkında ne yazık ki daha fazla bir malumat temin edemedim.

Bu kitabelerden "Hâkimiyet, bilâ kayd ü şart Milletindir, Teşkilatı-ı Esasiye, madde 1 " yazısının sol alt köşesinde "ketebe hu Hüsni" şeklinde ketebesi mevcuttur.